Què és UNA PÈRDUA i com funciona EL PROCÉS DE DOL

Proposta de: Gemma Nicolau – Arquitecta d’Emocions 

Lloc: Edifici Policlínic – Av. Torreblanca 2-8, Planta 2ª, Despatx 10 

Ciutat: Sant Cugat del Vallès  BCN 

EDICIÓ JUNY/JULIOL 2024: Els dilluns 17 de juny, 1, 15 i 29 de juliol a escollir entre horari de MATÍ o de TARDA 

EDICIÓ OCTUBRE/NOVEMBRE 2024: Els dilluns 7 i 21 d’octubre, 4 i 18 de novembre a escollir entre horari de MATÍ o de TARDA

Horaris: MATÍ de 10h a 12h o TARDA de 18h a 20h 

Aforament: Mínim 4 persones i màxim 6 persones

PREU DE LLANÇAMENT: 240€ + Sessió Individual GRATUÏTA a l’acabar la formació (import actual de la Sessió Individual 80€ / 1hora i mitja)

PROPOSTA

El Punt de Dol té la intenció de ser un espai on aprendre com fer front i conviure amb el què o qui hem perdut. Un espai on aprendre a situar-nos al davant de la pèrdua fent possible que el dia a dia sigui més lleuger i amb el mínim patiment.

Saber que podem tenir punts de referència per sentir-nos sostinguts, acompanyats i amb una vida amable i senzilla, ens apropa al Benestar i Qualitat de Vida.

La Pèrdua és inherent al canvi i el Canvi és Vida, per tant, entendre què ens passa és el procés natural i necessari per poder començar a expressar amb llibertat allò que sentim i donar-hi un sentit.

Aquest procés s’anomena PROCÉS DE DOL.

OBJECTIUS GENERALS

OFERIR un espai nutritiu i d’escalf on tenir cura de nosaltres mateixos, escoltant, observant-nos i aprenent per poder apropar-nos a la Salut i el Benestar.

IMPULSAR una altra manera de viure la pèrdua i el dolor del deixar anar aconseguint augmentar l’impuls de vida que tots anhelem.

IGUALAR-NOS com a persones apropant el Procés de Dol a la societat i al dia a dia de les persones.

VALOR D’IMPACTE SOCIAL

COMUNITAT: Aprendre, mitjançant l’experiència compartida, que som capaços de poder caminar, respirar i viure amb allò que tant ens dol.

CONVIVÈNCIA: Validar l’expressió del que sentim mitjançant la mirada d’igualtat entre totes les persones més enllà de la situació concreta.

IGUALTAT: Poder identificar el que sentim d’una manera fàcil i natural i des d’aquí actuar amb respecte i bon fer cap a un mateix i cap a qui i el què ens envolta.

TEMPS: Identificar que cadascú té un ritme diferent i que tots són vàlids.

ESPAI: Respirar és imprescindible per viure. Tenir un espai per aprendre a agafar i deixar anar també.

RECURSOS D’APRENENTATGE

  • Esquema del Procés de Dol per aprendre a obrir i tancar qualsevol tipus de situació, etapa o relació.
  • 3 Necessitats bàsiques i essencials per posar ordre al camí fet fins aquí i com continuar a partir d’ara.
  • Circuit de Trajectòria Vital per identificar allò que vull aconseguir i com fer per aconseguir-ho.
  • Comunicació i Presència + Comunicació i Entorn + Mediació per aconseguir relacions senzilles, fàcils, autèntiques i respectuoses i poder negociar la millor opció per sortir tots guanyant. (familia d’origen, familia actual sigui la parella o els fills, a la feina, amb un mateix/a)
  • Bases de l’Art Mental per donar un sentit al dia a dia sense tú. Sigui aquest “sense tú” una persona, animal, il·lusió, ideal de vida, feina, projecte personal o professional, objectius vitals, somnis)

METODOLOGIA

S’impartiran coneixements teòrics i es plantejaran dinàmiques de grup on cadascuna de les  persones pugui integrar, al seu ritme, allò que més l’apropa al benestar, alleujament, comprensió i  seguretat en una mateix/a i en l’entorn.  

Les dinàmiques de grup es duran a terme en format individual, per parelles i majoritàriament amb tot el grup, fent que unes sumin amb les altres de manera natural i generant vincles de proximitat que permetin que les persones es sentin segures i es pugui establir un model de comunicació més humanitzador.