05.

AGENTS

DE CANVI

Augmentar la Responsabilidad Individual és la base imprescindible per aconseguir un Canvi Col·lectiu tangible que es sosté amb relacions humanes obertes, resolutives, sanes i amables.

Tots tenim clar que les persones som les que fem possible els canvis.
Vull dir que, sovint, ens omplim la boca explicant que cal deixar anar les estructures antigues, allò que ja no ens serveix i està caduc, que la vida és evolució i continu moviment i bla, bla, bla… Tot això està fantàstic. La cosa és: a què estem disposats?

Estic disposat a deixar anar el lloc laboral, que aparentment em dona autoritat, per igualar-me a l’altre si això servís de palanca de canvi per poder millorar la qualitat de vida de les persones? Estic disposat a deixar de queixar-me del què em deixen fer, i del què no, i començar a moure’m pas a pas i mica en mica posant èmfasi en el que té valor per a mi en aquest moment?

Està clar que ho volem tot, i ho volem ara, i ho volem perfecte. I aquest objectiu és lícit, lliure i assumible. La qüestió és si ens surt a compte fer-ho així.
Et surt a compte fer-ho així?

I si et dic que hi ha una manera més senzilla de fer-ho, però que cal que passin 300 anys per veure’n els resultats? Acceptes igualment el repte d’aprendre a igualar-nos aconseguint deixar anar tot allò que ja no ens serveix? O potser t’ho repenses i et dius: “qui dia passa, anys empeny” i fora mals de cap.

 

Tots som Agents de Canvi només pel fet d’existir.

 

Tot i així, el que és evident és que a les organitzacions i empreses és on hi ha un volum alt de persones que hi passen moltes hores de la seva vida dins, per tant, i si aprofitem aquest escenari per començar a empènyer cap a on volem anar?

Com que jo vinc del Sector Sanitari, sóc infermera de professió, m’agrada explicar-ho així i des d’aquí extrapolar-ho al Sector Social, Educatiu i Empresarial.

La intenció és anar un pas més enllà oferint un itinerari formatiu
de creixement continuat, dirigit a la maduració de la persona, que garanteix
la integració adequada dels coneixements i habilitats personals,
per poder passar d’aquest coneixement a la capacitació.

Així s’aconsegueix animar, motivar i inspirar
un nou Model Humanitzador on professionals i usuaris puguin sentir-se ben cuidats i respectats, mitjançant la creació d’espais de Creixement Humà on aprendre a Viure en Plenitud les diferents etapes vitals
dins i fora de l’entorn laboral.

Per tant, seguiràs validant les estructures antigues i els models caducs?

Equip "La Coma" Fundació Aspros

“Bonic espai d’autocura, retrobament i connexió amb els companys/es de feina amb els que compartim temps i emocions diàriament. La Gemma acompanya a crear espais de seguretat on expressar-se lliurement sense pressió, judicis de valor, jerarquies, rols ni etiquetes. Es convida a la introspecció, destacant mecanismes de socialització que tots experimentem o hem experimentat al llarg del nostre procés vital, treballant l’empatia i entenent que totes nosaltres percebem la realitat des de perspectives diferents, sent totes acceptables i igual de vàlides. S’impulsa a la responsabilitat individual, sent tots agents i motor de canvi. Tenim moltes ganes de continuar avançant juntes!”

Noemí

“Simplement calen més espais per poder escoltar-nos i per poder expressar el que ens agrada i el que no sense que hi hagin mal entesos, males cares o “safareig” pels passadissos. Una Formació totalment recomanable i necessària pels professionals del Sector Social i Sanitari on les relacions humanes són la clau de tot. Gràcies per fer-ho fàcil i dinàmic!”

Laura

“Tenir espais per poder expressar-nos com a persones més enllà del lloc professional que ocupem ens permet veure-hi més enllà i aprendre a posar-nos al lloc de l’altre i des d’aquí obrir-nos a preguntar-li a l’altre “què és el que et molesta?” o “com és que ara m’has parlat així?”. Amb la Gemma hem après que malgrat el dia a dia de  vegades ofega i esgota, millor fer-ho amb una bona comunicació i predisposició al bon fer. Gràcies per l’experiència formativa i per com hem gaudit i xalat aprenent.”

Guillem

“Et mostra altres visions de com afrontar la vida dia a dia. He fet un aprenentatge personal que m’ajuda en el desenvolupament professional.”

Judith

“Aprens a parar a pensar el que passa i com solucionar-ho, sense ficar parxes, parlant de temes nous i importants als que no donem gaire importància.”

Marta

“Aprens la manera de com afrontar els conflictes i situacions amb un mateix i, també, de cara a la manera de treballar amb els usuaris.”

Miguel

“He aprendido a no guardarme las cosas de cara a los demás y a poder gestionar mis emociones.”

Reiniciem el nostre Sistema Individual per aconseguir un Canvi Col·lectiu | Reiniciem el nostre Sistema Individual per aconseguir un Canvi Col·lectiu | Reiniciem el nostre Sistema Individual per aconseguir un Canvi Col·lectiu | Reiniciem el nostre Sistema Individual per aconseguir un Canvi Col·lectiu | Reiniciem el nostre Sistema Individual per aconseguir un Canvi Col·lectiu