03.

DEL DESAMOR

A L’AMOR 

Revisar, renovar o acabar el projecte de parella.

Amor romàntic, amor per conveniencia, amor d’arrelament, amor platònic, amor altruista, amor clandestí, amor momentani, amor possessiu, amor tendre, amor passional, amor invisible, amor d’amics, amor familiar, amor compassiu, amor juganer i amor propi.

Com pots comprovar, el denominador comú del que acabes de llegir és AMOR i el que li dona un sentir, o un altre, és l’adjectiu que l’acompanya.
Possiblement alguns adjectius t’hagin ressonat, d’altres potser t’han sorprès o fins hi tot alguns t’han despertat malestar, rescamor, nostalgia o enyor.

 

Que complex i alhora que fàcil pot ser això d’estimar.

 

Tots volem sentir amor, estimar i sentir-nos estimats. El que passa és que volem que sigui amb el nostre format i, si no és així ja no és Amor, és Desamor. “Ja no m’estimes com abans…”, et sona la frase oi?

Exemple: si l’acte d’estimar el tinc après mitjançant una abraçada vol dir que si tu m’abraces, m’estimes. I si m’abraces molt, doncs m’estimes molt. Per tant, si no m’abraces vol dir que no m’estimes.

Aquest és un dels inicis pels quals les relacions de parella grinyolen.
Al igual és una experiència interessant sentir què passa si em dono una mica de marge, agafo distància i també aire, abans de projectar tot el meu Desamor cap a l’altre. O és que et sents millor culpant a la teva parella de tot?
Al fi i al cap la parella la triem nosaltres, oi? Dic jo que, si és el que hem escollit, per alguna raó deu ser. Tal vegada, en la fantasia del nen o nena que som, ens imaginem que estar amb l’altre ens completa. Creus que és així? O bé és l’altre que et mostra allò que et falta a tu per a sentir-te complet o completa?

La transformació és canvi, de la mateixa manera  que anem canviant-nos les sabates a mesura que el peu ens creix.

La pista que ens avisa que és imminent transformar alguna peça dins nostra  és el caos i la confusió, acompanyats de patiment i dificultat.

El Desamor en la parella ens mostra que cal revisar, renovar o acabar la relació que un dia vàrem decidir, conjuntament, iniciar. 

La relació de parella és una oportunitat de maduració individual dins la trajectòria de vida. És un format relacional on hi ha un dels aprenentatges vitals més potents per poder esbrinar qui ets i, des d’aquí, definir què vols.

Per tant, l’energia que et queda, on la vols invertir?

Natalia i Xavi

“Vaig començar les sessions quasi arrossegant a la meva parella ja que creia que era la única manera de poder retrobar-nos i recuperar l’espai que un dia varem tenir. Un cop viscuda l’experiència de les sessions amb la Gemma tot va començar a ser diferent, els dos ens vàrem adonar que havíem canviat, havien passat moltes coses i que feia molt que no ens aturavem a mirar-nos las ulls i explicar-nos com realment ens sentíem. Va ser màgic, respectuós i amb tot l’amor que ens tenim. Això ens ha permès entendre coses i ara, els dos a una, hem decidit renovar la relació de parella i redescubrir-nos. Gràcies per ensenyar-nos a reconèixer la llibertat individual per poder viure amb llibertat la relació de parella.”

Núria i Joan

“No m’imaginava que es pogués acabar una relació sentint-se estimat i respectat. Gràcies Gemma per acompanyar-nos a veure-hi clar quan tot semblava eternament fosc. Quant de bé ens ha fet, als dos, les teves sessions.”

Ana i Javier

“Hablar con Gemma nos ha permitido darnos cuenta que cada uno debe ocuparse de lo que no le gusta y le genera malestar y desde aquí poder aprender a comunicar al otro lo que necesita de manera amable y negociadora.”

Marina i Albert

“Tenir un espai on poder explicar el que sentim amb tota llibertat ha sigut sorprenentment reparador cosa que ens ha permès reconnectar i mirar-nos de nou amb carinyo. Gràcies pel teu acompanyament proper, tendre, fàcil i amb aquest toc de bon humor i alegria!”

Estimar és tan ampli que tan sols un mateix pot donar-li un significat. El que li donis és el millor de tots segur! | Estimar és tan ampli que tan sols un mateix pot donar-li un significat. El que li donis és el millor de tots segur! | Estimar és tan ampli que tan sols un mateix pot donar-li un significat. El que li donis és el millor de tots segur! | Estimar és tan ampli que tan sols un mateix pot donar-li un significat. El que li donis és el millor de tots segur!