“Bonic espai d’autocura, retrobament i connexió amb els companys/es de feina amb els que compartim temps i emocions diàriament. La Gemma acompanya a crear espais de seguretat on expressar-se lliurement sense pressió, judicis de valor, jerarquies, rols ni etiquetes. Es convida a la introspecció, destacant mecanismes de socialització que tots experimentem o hem experimentat al llarg del nostre procés vital, treballant l’empatia i entenent que totes nosaltres percebem la realitat des de perspectives diferents, sent totes acceptables i igual de vàlides. S’impulsa a la responsabilitat individual, sent tots agents i motor de canvi. Tenim moltes ganes de continuar avançant juntes!”

Agents de canvi – Equip La ComaEquip "La Coma" Fundació Aspros

“Simplement calen més espais per poder escoltar-nos i per poder expressar el que ens agrada i el que no sense que hi hagin mal entesos, males cares o “safareig” pels passadissos. Una Formació totalment recomanable i necessària pels professionals del Sector Social i Sanitari on les relacions humanes són la clau de tot. Gràcies per fer-ho fàcil i dinàmic!”

Agents de canvi – NoemíNoemí

“Tenir espais per poder expressar-nos com a persones més enllà del lloc professional que ocupem ens permet veure-hi més enllà i aprendre a posar-nos al lloc de l’altre i des d’aquí obrir-nos a preguntar-li a l’altre “què és el que et molesta?” o “com és que ara m’has parlat així?”. Amb la Gemma hem après que malgrat el dia a dia de  vegades ofega i esgota, millor fer-ho amb una bona comunicació i predisposició al bon fer. Gràcies per l’experiència formativa i per com hem gaudit i xalat aprenent.”

Agents de canvi – LauraLaura

“Et mostra altres visions de com afrontar la vida dia a dia. He fet un aprenentatge personal que m’ajuda en el desenvolupament professional.”

Agents de canviGuillem

“Aprens a parar a pensar el que passa i com solucionar-ho, sense ficar parxes, parlant de temes nous i importants als que no donem gaire importància.”

Agents de canviJudith

“Aprens la manera de com afrontar els conflictes i situacions amb un mateix i, també, de cara a la manera de treballar amb els usuaris.”

Agents de canviMarta

“He aprendido a no guardarme las cosas de cara a los demás y a poder gestionar mis emociones.”

Agents de canviMiguel